Valpar 2021

Dåra/ Korpklons Flinta parades i december 2020 med Hector/ Bellspaddle Gallant, men gick tyvärr tom. Vi bedömer så här i efterhand att hon parades för tidigt i löpet. Vi överväger dock att göra om parningen på nästa eller nästnästa löp för vi är så sugna på den här kombinationen!

Dåra (stamtavla) är född 2017, har ED 0, HD A och är hereditärt fri från prcd-PRA.
Dåra har en etta Ökl B-prov och är Svensk Viltspårchampion. Hon stark och litet egen, vilket gör henne till en god sökhund och viltfinnare. Dåra är lugn och sansad och arbetar förnuftigt utan att förspringa sig. Hon är inte den flashigaste provhunden – men den som håller dagen igenom. Dåra har hittills jagat änder, fasaner och rapphöns och stött klövvilt någon enstaka gång.

Hector (stamtavla) är född 2016 och importerades från UK 2018 av Susanna Hultman på Kennel Starsholma. Hector har ED 0, HD A och är hereditärt fri från prcd-PRA, CNM och SD2. Han är testad fri från STGD-PRA – Stargardt disease – ABCA4-genen.
Hector har en 2:a placering i ett novice field trial i september 2017. Under 2019 har han blivit kvalificerad till elitklass på både A- och B-prov, 2020 har han fått ett 2:a pris i ekl på B-prov. 
Susanna skriver följande: Hector är en gullig och vänlig hane med ett superbra temperament. Han är snygg och stilfull och har jobbat bra tillsammans med mig på prov/tävling och som apportör på jakterna.

Om kombinationen: När vi tog fram kullen med Dåra och hennes syskon valde vi medvetet att inte maxa fart och iver utan snarare sikta på balans och stabilitet. Vi ville ha något mer självständighet och mindre beroende av föraren. Tanken är att vi nu ska kunna släppa på litet mera tryck och förighet igen med valet av Hector, utan att det ska slå över i alltför ivriga eller intryckspåverkade hundar. Målet är trevliga hundar med lagom kombination av jaktmotor och förighet. Det finns goda förutsättningar för det, anser vi.

Intresserad?

Om du är intresserad av en valp efter Dåra och Hector är du välkommen att höra av dig på mail eller telefon. Vi prioriterar dig som jagar och/ eller går jaktprov och säljer inga hundar till rent sällskap.
Du lämnar ett önskemål om vilken valp du vill ha, och vi väljer den vi tror passar dig bäst efter omständigheterna.

Vi ser fram emot att höra av dig!